250

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Semedela

Na današji dan v Sloveniji praznujemo dan slovenske hrane. Praznovanju smo se z vljučitvijo v projekt TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK pridružili tudi v Vrtcu Semedela. Otrokom bomo za zajtrk ponudili maslo, kraški lipov med, ekološki pol bel kruh in belo kavo iz ekološkega mleka. Pri sadni malici pa jim bomo postregli z jabolkom in kakijem.

V našem vrtcu se vsakodnevno trudimo, da bi otrokom ponudili čimveč živil lokalnega izvora, ekoloških živil in živil iz različnih shem kakovosti, kot npr. izbrana kakovost, višja kakovost, zaščitena označba porekla… Ta cilj smo zasledovali tudi pri nabavi živil za današnji zajtrk,

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil prvič izveden 18. novembra 2011. V Vrtcu Semedela smo v projekt vključeni že od začetka, torej 12 let. Takrat smo se odločili, da otrokom namesto mleka, ki je predlagano s strani pobudnika projekta, ponudimo belo kavo, ki je bila na našem geografskem območju v preteklosti vsakodnevna sestavina zajtrka. Pravzaprav so naše babice in dedki zelo pogosto zajtrkovali kruh, nadrobljen v beli kavi ali tudi belo kavo s polento. Poleg tega smo se odločili, da pri sadni malici otrokom ob jabolku ponudimo tudi kaki, ki je značilno sadje za naše območje in v tem letnem času tudi sezonsko.     

Letošnji projekt poteka pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. 

Vabimo vas, da si v rubriki Foto in drugi utrinki ogledate utrinke iz enote Markovec Beblerjeva (povezava do rubrike na levi strani).

Kategorija:
DOSTOPNOST