250

PROJEKT ZELENI NAHRBTNIK

V okviru projekta Zeleni nahrbtnik, je z otroki našega vrtca, čas preživljal zmajček Jurček, ki s pomočjo raznih nalog, tako otroke kot odrasle ozavešča o pomembnosti ekologije. V enoti Slavnik je pri starejših oddelkih potekala izvedba dejavnosti iz naslova slikanice “10 stvari ,ki jih lahko narediš za boljši svet “( Walsh) 

V enoto Hrvatini, je zmajček Jurček odnesel nalogo, ki je otroke spodbudila k razmišljanju o vplivih zavržene hrane na okolje. Otroci so projekt predstavili tudi staršem, kjer so pripravili okusne jedi iz sadja in povdarili pomen skupnega delovanja za ohranjanje čistega okolja.

V enoti Prisoje so se otroci srečali z izrazom Knjigobežnica in skupaj ugotavljali, kaj knjigobežnica sploh je. Ko so ugotovili, so jo sami tudi izdelali iz odpadnega materiala. Gre za hiško za izmenjavo knjig, ki zagotavlja podarim-dobim knjižnico in spodbuja, da otroci posežejo bolj po knjigi, kot bi to storili drugače.  

Ob prihodu na hrib, v enoto Markovec, je zmajček Jurček otrokom zadal nalogo, kjer so ugotavljali značilnost in uporabnost sladke ter slane vode.

In nenazadnje se je zmajček oglasil tudi v enoti Rozmanova, kjer so otroci raziskovali zvok in hrup. Poslusali so različna glasbila, ugotavljali kaj je to zvočno onesnaževanje in merili hrup z žogicami.

Otroci so pod mentorstvom zmajčka Jurčka pridobili veliko novih in zanimivih znanj, s katerimi bodo pripomogli k boljšemu odnosu do naše narave.

Kategorija:
DOSTOPNOST