250

PROJEKT TURIZEM IN VRTEC – Enota Slavnik: Športna doživetja v našem mestu

Naša mestna občina Koper nudi s sodobnimi športnimi zmogljivostmi, raznolikostjo objektov in blagodejnim podnebjem idealne pogoje za organizacijo vseh vrst športnih aktivnosti. Zato so v skupini 4-5 let otroci letos sodelovali pri projektu Turizem in vrtec. Podrobneje so spoznali športe, pri katerih za igranje potrebujemo žogo in jih lahko najdemo tudi v našem mestu. Spoznavali so košarko, odbojko in nogomet.

Med projektom so se otroci veliko naučili. Pridobili so nove gibalne izkušnje, skozi šport spoznavali sebe, svoje zmožnosti, usvojili nove izraze, izdelali odbojkarsko mrežo, se poučili o zdravi prehrani za krepitev telesa, spoznavali različne športne površine, še bolj poglobili svoje prijateljske odnose in vezi ter najpomembneje: aktivno preživljali čas zunaj, na svežem zraku, v naravi.

K sodelovanju smo povabili tudi različne zunanje izvajalce, in sicer trenerja košarke mlajših g. Dejana Pejčića, vaditeljico odbojke go. Taio Debernardi in nogometnega komentatorja in bivšega nogometnega igralca g. Mitjo Vilerja. Otrokom so vsi z veseljem prikazali osnove športnih disciplin.

Za zaključek projekta so otroci sodelovali v športnem kvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o športih, ki so jih spoznali. Po zmagi obeh ekip so prejeli, tako kot se za zmagovalce spodobi, tudi športne medalje.

Projekt je skupini doprinesel razgledanost na športnem področju, ki jim bo v prihodnosti dobrodošla. Projekt nas vsako leto preseneti z novimi, zanimivi izzivi in vsebinami ter tako poskrbi, da svoje delo obogatimo s pestrimi aktivnostmi. Če bo le mogoče, bomo sodelovali tudi v prihodnje.

Kategorija:
DOSTOPNOST