250

Oktobrski sprehodi v Hrvatinih

Toplo vreme v mesecu oktobru nas je pogosto zvabilo v naravo, kjer smo opazovali prve znake jeseni.

Nabrali smo šipek, želod in pisano jesensko listje. Za pomoč smo prosili tudi starše, ki so pridno polnili naše jesenske kotičke. Zbrane naravne materiale smo prepoznavali, jih razvrščali, z njimi ustvarjali ter se igrali.

Starejši otroci so jesenske plodove uporabili tudi za igro tržnica in tako pridobivali nove veščine in znanja z različnih področij.

Gojili smo različne oblike medgeneracijskega povezovanja. Tako so otroci oddelkov starosti od 2 do 3 let in od 3 do 5 let povabili svoje stare starše na skupno srečanje, jesenski sprehod.

Potekal je v prijetnem vzdušju. Med klepetom z nonami, nonoti, babicami, dedki in še drugimi družinskimi člani, ki so se ga udeležili v res velikem številu, smo bili zelo hitro na cilju. Tam so nas lutke živali spodbudile k skupnemu prepevanju znanih otroških in ljudskih pesmi, nato pa so se otroci razveselili jabolka in ga pohrustali. Povabljenci so prejeli spominek v obliki jabolka z deklamacijo Rdeče jabolko.

Na sprehod s starši so se ob Tednu otroka odpravili tudi najmlajši otroci. Nekateri otroci so hodili in tekali, drugi pa so se peljali v vozičku. Opazovali so oljčna drevesa, nabrali nekaj šipka ter zapeli pesmico o ježku.

Pot nas je vodila mimo trgovine, proti borovemu gozdičku in po pločniku do vrtčevskega igrišča.

Otroci so se na igrišču spuščali po toboganu, se vrteli na vrtiljaku ter staršem pokazali, kako spretni so pri plezanju in plazenju po igralih. Preden smo odšli domov, smo se vsi skupaj posladkali s čežano.

Kategorija:
DOSTOPNOST