250

MAREC

Tudi otroci se, na njim primeren način, znajo pogovarjati o drugačnosti. Učijo se spoštovanja do drugih, kljub temu, da smo si različni. V mesecu marcu so spoznavali raznolike družine s fotografij, ki so jih prinesli od doma.

Z namenom podpore in ozaveščanja o Downovem sindromu so se z modrimi baloni sprehodili po Hrvatinih. Prepoznavali so svoja čustva in jih s pomočjo lutke lažje izražali.

Za konec pa so uživali ob ogledu  gledališko-lutkovne predstave “Bodi moj prijatelj” in se strinjali, da se je za prijateljstvo potrebno potruditi.

V skupino najmlajših otrok v naši enoti, je prikorakal čisto pravi »Gozdni orkester«. Otroci so ob pravljici spoznali male ritmične instrumente – boben, palčke, ropotuljice,….Naučili so se novo pesem o kukavici, ki so jo spremljali z instrumenti. Pri igranju nanje so glasbo doživljali, jo ustvarjali in pri tem neizmerno uživali.

Pomlad pa v našo igralnico ni pripeljala le gozdnega orkestra. Presenetila nas je z zemljo in cvetličnimi lončki, v katere smo posejali različna semena. Sedaj jih pridno zalivamo in čakamo…..

Na  sprehodih smo večkrat opazovali pomladno cvetje. V igralnici smo spoznali trobentico in zvonček. Na naš vrtiček smo ju posadili drug poleg drugega, saj se imata rada kot v zgodbi Zaljubljeni zvonček. Sedaj skrbimo zanje in pridno zalivamo.

Glasbeno obarvano je bilo tudi pri najstarejši skupini otrok, kjer so prisluhnili zvoku ukulele in pesmi “Kaj vse želvica že zna” ter ustvarjali zvoke mlake in žab s pomočjo rekvizitov.

Kategorija:
DOSTOPNOST