250

APRIL na MARKOVCU

Svetovni dan knjige smo obeležili na različne načine. otroci so knjige razvrščali po velikosti – velike/majhne knjige, se igrali knjižnico in si izposojali knjige. V oddelku 3-4 let so otroci v manjših skupinah ustvarjali svoje knjige. Izhodišče za knjigo je bila naslovna slika zajčka. Otroci pa so si sami izmišljali vsebino zgodbe in naslov knjige, ki so jo odrasli zapisali. Največ časa so potrebovali za ureditev ilustracij in hopla knjige so tu, da si jih ogledajo tudi starši. Vzgojiteljice mlajših oddelkov so pripravile gledališko predstavo “Zlatolaska in trije medvedi”.

Pranje perila…nekoč in danes. 
V starejšem oddelku so otroci oprali oblačila našim lutkam. Prali so jih tako kot v starih časih, na roke v vodi. Nato so jih posušili na vetru. Z uporabo ščipalk so urili fino motoriko. Da jim je bilo delo lažje, so si izdelali pralni stroj. Na koncu so oblačila tudi zlikali.

V družbi medicinske sestre so otroci poslušali zgodbo o Zobomiški, utrjevali znanje o pravilnem umivanju zob, si umivali zobe in pobarvali pobarvanko.

Otroci so preko vizualnih kartic spoznavali ruske besede.

Kategorija:
DOSTOPNOST