250

APRIL NA HRVATINSKEM HRIBU

Pozdravljeni v čarobnem svetu narave in razigranosti! Predstavljajte si živahno jutro, kjer sončni žarki že nežno obsijejo prostrane travnike, medtem ko otroci veselo raziskujejo okolico v bližini gasilskega doma in vrtca. Tu, v tem čudovitem okolju, se vsak dan odvija edinstvena pustolovščina, polna gibanja, telovadbe in odkrivanja lastnih zmožnosti. Pridružite se nam na potepanju skozi naravo, kjer se igra in učenje prepletata v harmonijo, ki spodbuja celostni razvoj otrok.

V mesecu aprilu so se najstarejši otroci iz vrtca Hrvatini odpravili na razburljivo raziskovanje travniškega življenja. Opremljeni s povečevalnimi stekli so se podali na travnik, kjer so odkrivali skrite svetove majhnih bitij. Med številnimi živalmi, ki so jih opazovali, so še posebej navdušeno raziskovali polže. S svojimi povečevalnimi stekli so lahko videli vsako majhno podrobnost na njihovih hišicah ter opazovali, kako se premikajo po travi.

V vrtec smo celo prinesli nekaj polžev, da so lahko otroci polže še bolje spoznali. Pri tem so se osredotočili na opisovanje njihovega izgleda in gibanja, kar je bogatilo njihovo razumevanje narave.

Navdihnjeni z odkritji so se otroci nato izrazili skozi risanje z ogljem na podlago. Vsak polž, ki so ga prej opazovali, je postal del njihove umetnosti, saj so s pomočjo oglja ovekovečili njegove oblike in vzorce.

V oddelek otrok starih 2-3 let, so tudi prišli na obisk vrtni polži. Pridno so skrbeli za njih, jih opazovali, hranili in čistili terarij. S tem so razvijali spoštljiv odnos do vseh živih bitij in premagovali strah.

Iz odpadnih materialov so izdelali različne polže in jih razstavili v garderobi. Ob zaključku so polže vrnili v naravno okolje.

Sončni in topli aprilski dnevi so nas zvabili v gibalne dejavnosti na prostem, od spretnostnih iger do sprehodov, in opazovanje cvetoče narave.

Otroci oddelka od 3 do 5 let so raziskovali regrat in regratove lučke. Zato so povabili starše na popoldansko pravljično urico, ki jih je popeljala od pravljice Rumeno čudo do likovnega ustvarjanja cvetočega regratovega travnika s pečatniki in slikanjem. Poslovili so se z lepimi spomini na skupno druženje.

Otroci najmlajše skupine naše enote, so se odpravili na spomladanski pohod do Gasilskega doma v Hrvatinih. Že po poti so se v kuvertah, ki jih je pripravil palček, skrivale uganke, ki so jih otroci z lahkoto rešili. Na asfaltni ploščadi  pred Gasilskim domom, pa smo se skupaj pomerili v spretnostnih igrah. Zmagovalci so bili vsi otroci, za kar so prijeli medalje. Preživeli smo zabaven in prijeten popoldan.

Kategorija:
DOSTOPNOST