250

MARKOVEC


Pot v gaj 1, 6000 Koper in oddelek na Beblerjevi


I. trakt 05 614 50 00
II. trakt 05 614 50 01
III. trakt 05 614 50 02
Beblerjeva 041 260 658


Enota Markovec se nahaja sredi blokovskega naselja na Markovem hribu v neposredni bližini osnovne šole Antona Ukmarja. Stavbo si deli z dislocirano enoto šole Ukmarček.

Enota obsega 9 oddelkov, prvega in drugega starostnega obdobja. Vse igralnice so dobro opremljene za raznovrstno igro otrok. Enota Markovec ima veliko igrišče z različnimi igrali, kot so gugalnice, tobogani in igrače, ki jih otroci potrebujejo za igro na prostem. Poleg igral je v okolici vrtca veliko zelenic, kjer se otroci lahko igrajo v senci dreves in z naravnim materialom. V primeru slabega vremena pa se lahko razgibajo v veliki telovadnici z različnimi telovadnimi rekviziti.

Enota Beblerjeva je podenota Markovca. Više na Markovem hribu stoji zelena stavba – Balinarska dvorana Žusterna. V teh prostorih ima vrtec 2 oddelka namenjena najmlajšim otrokom na Markovcu. Čeprav so najmlajši, pri njih nikoli ne zmanjka zabave. Če vas bo pot zanesla mimo igralnic na Beblerjevi, boste vedno slišali petje, smeh, glasbo in zabavo. Otroci z Beblerjeve tudi zelo radi pohajajo, zato ne bo nič čudnega, če jih boste večkrat srečali med raziskovanjem  okolice.


 

DOSTOPNOST