250

PROJEKT PUNČKA IZ CUNJ

Punčka iz cunj je igrača, ki je v preteklosti marsikateremu otroku popestrila igro. V današnjem času pa ta igrača predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Zato sva se vzgojiteljici z otroki iz oddelka 2-4 let odločili pomagati otrokom iz držav v razvoju.

Otroci so najprej prisluhnili pravljici o šivilji Tinki, ki je prva sešila takšno punčko. Podarila pa jo je osamljeni deklici, ki je bila brez igrač. Nato smo pričeli z zbiranjem materiala. Otroci so v vrtec prinašali različne barve blaga in dodatkov, ki smo jih uporabili pri izdelavi. Skupaj smo pripravili kroj ga prerisali na blago in dvakrat izrezali. Vzgojiteljici sva oba kroja skupaj zašili pri tem sva pustili manjšo luknjo za polnjenje polnila. Otroci so sodelovali pri polnjenju punčke s polnilom. Skupaj z otroki smo izbirali barvo oči, las ter ime. Otroci so svoje odločitve urejali v stolpčni diagram. Na koncu so dobljene rezultate odčitali in dobili smo punčko Rozino z rjavimi očmi, rdečimi lasmi. Oblečena je v modro majico in jeans krilo.

Otroci so s flomastri narisali našo Rozino. Risbe in potek nastajanja punčke iz cunj smo razstavili na oglasni deski, da smo še druge seznanili z našim projektom.

Skozi projekt so otroci spoznali, da moramo ljudje v družbi sodelovati in si pomagati, da bi ta lahko delovala ter nam omogočila preživetje in dobro počutje.

Kategorija:
DOSTOPNOST