250

FEBRUAR V PRISOJAH

Bibliobus in Rovka Črkolovka

V enoti Prisoje smo v mesec februar vstopili s prav posebnim dogodkom. Razveselili so nas zaposleni potujoče knjižnice Srečka Vilharja Koper z obiskom bibliobusa. Že prihod avtobusa na travnato igrišče našega vrtca je v otrocih vzbudil posebno zanimanje in radovednost. Veselje se je stopnjevalo, ko je iz bibliobusa v prostore naše igralnice vstopila maskota mestne knjižice Rovka Črkolovka s knjižničarko Tino. Otroci so se velikanske Rovke Črkolovke neizmerno razveselili. Knjižničarka nam je vživeto prebrala poučno pravljico o žirafi, po prebranem pa smo se vsi skupaj razgibali ob glasbi. Zaključili smo z ogledom notranjosti bibliobusa. Otroci so ugotovili, da se v njem namesto sedežev skrivajo knjižne police z zanimivimi knjigami. Zahvaljujemo se Osrednji knjižnici Srečka Vilharja, da se je odzvala našemu povabilu in nam tako prijetno popestrila dopoldan.

Prešernov dan

Praznik kulture smo v Prisojah letos obeležili v tednu med šolskimi počitnicami in v združenih oddelkih. Pa vendar smo otrokom skušali približati in razložiti pomen tega pomembnega slovenskega praznika.

Z otroki smo si ogledali videoposnetek o življenju Franceta Prešerna, raziskovali zakaj je za nas tako pomemben, prebrali poezijo “Povodni mož” , poslušali slovensko himno in povedali kdaj jo pojemo in kako se ob petju himne vedemo.

Bili smo tudi ustvarjalni : otroci so si ogledali slike Dr. Franceta Prešerna in ga na svoj način skušali upodobiti. Risali so z barvicami ali svinčniki, nastale so čudovite risbe.

Ker pa je doktor “Fig” velikokrat na glavi nosil klobuk (cilinder), je vsak izmed otrok pobarval in si okrasil cilinder iz papirja.

Pust širokih ust

Namesto Zale, Marka, Maja, Ane, Špele, Ele, Roka, Eneja in drugih otrok so na pustni torek v Prisoje prišle: muce, miške, kavboji, gasilci, princeske in še veliko drugih mask.

Pripravili smo si veliko pustno zabavo, kjer so maškare pele, plesale, poslušale glasbo in se med seboj družile.

Izdelali smo si maske, koriandole, ustvarjali ter si ogledali kamišibaj Lasulje klovna Jurija.

Odšli smo preganjat zimo po bližnjem Olmu ter nasmehe in petje privabili iz ust Doma starejših občanov Ptuj.

Kategorija:
DOSTOPNOST